Tre lande tiltræder aftale om omfordeling af migranter, nogle er afventende, andre siger fra

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

EU: Aftalen om omfordeling af migranter reddet i det centrale Middlehavet introduceret af Tyskland, Frankrig, Italien og Malta og præsenteret ved gårsdagens ministermøde i Luxemborg, får opbakning af tre andre lande. Portugal, Irland og Luxemborg tiltræder aftalen, skriver internationale medier.

Flere andre ikke nærmere definerede lande har angiveligt udvist støtte til projektet og overvejer at tiltræde aftalen senere. De centraleuropæiske lande Tjekkiet, Polen, Ungarn og Slovakiet samt Danmark har afvist at deltage i aftalen. Alle fem lande har givet udtryk for, at aftalen kun vil opfordre til migration og på sigt vil være en pressionsmiddel til obligatorisk omfordeling af migranter.

Ministrene fra Grækenland, Cypern og Bulgarien forlangte på mødet at systemet og omfordeling af migranterne også skal gælde for det østlige Middelhavet, som registrerer et stigende antal migranter. Landene forlanger desuden nye økonomiske midler til Tyrkiet, som skal hjælpe landet at holde migranterne tilbage. ota

Share This