Tjekkisk togproducent viser sovevogne til de finske statsbaner VR

De nye Skoda vogne Foto: Skoda Transportation

Tjekkiet/Finland: Det tjekkiske Škoda Group viste de første visualiseringer af de nye sovevogne til de finske statsbaner VR Group. Det er den finske Škoda Transtech-fabrikken, der har vundet udbud af en værdi af 50 millioner euro i slutningen af ​​sidste år. Kontrakten på ni sovevogne omfatter også levering af otte vogne til transport af biler.

De nye togvogne skal tages i brug ved udgangen af ​​2025. Kontrakten indeholder også en option på at købe yderligere 30 sovevogne og 30 fragtvogne til personbiler. De nye togvogne vil supplere den eksisterende flåde af nattog fra VR-gruppen, skriver Skoda Transportation på sin hjemmeside.

Ifølge VR vicepræsident Topi Simola reagerer VR på den voksende efterspørgsel fra passagerer. “Vi har udvidet vores udbud af forbindelser til Lapland, og de nye togvogne vil give os mulighed for at udvide yderligere i dette segment,” siger Simola i en pressemeddelelse.

Virksomheden har i øjeblikket 80 sovevogne af to typer i sin flåde: nyere grønne og hvide dobbeltdækkervogne fremstillet af Transtech (nu Škoda Transtech) og ældre klassiske biler fra 90’erne. VR har desuden 33 vogne til transport af biler.

De enkelte sovekupeer er indrettet således, at deres udstyr er tæt på hotelværelser, så passagererne kan arbejde komfortabelt og hvile uforstyrret under turen. Alle kahytter er udstyret med toilet, nogle af dem har også eget bad. Familier med børn kan benytte særlige familiekupeer, hvori der kan placeres en barneseng. Udover komforten er der lagt særlig vægt på at lydisolere kabinerne, så passagererne kan nyde turen.

Foto: Skoda Transportation

“De nye biler bringer komfort, nydelse og enkelhed til rejser med nattog. Nattoget er et behageligt og attraktivt alternativ til at rejse i bil og flyve. Nøglefaktorerne er kabinens funktionalitet, eget toilet eller endda et brusebad og funktionelt udstyr, som vi har været meget opmærksomme på,” forklarer Antti Korhonen, salgsdirektør hos Škoda Group Region Nord. “Vores nattogskoncept for VR Group er en kombination af komfort og funktionalitet. Kupeerne er hyggelige til afslappede ferierejser og funktionelle til stille arbejde, mens man er på farten,” tilføjede han.

Sovevogne vil blive taget i brug på de eksisterende nattog fra Helsinki, Turku og Tampere til Oulu, Rovaniemi, Kemijärvi og Kolari. Sovevognene vil blive suppleret med vogne til transport af personbiler, så passagererne kan transportere deres køretøj på samme tid.

Foto: Skoda Transportation
Share This