Tjekkiets genopståede lastbilmærke præsenterer ny model

 

Avia Foto: Avia

Tjekkiet: Det tjekkiske lastbilmærke Avia præsenterer til efteråret en ny model med euronorm Euro 6, hvis serieproduktion begynder til november, skriver tjekkiske medier.

Avia er efter flere års udenlandsk ejerskab kommet på tjekkiske hænder og er blevet en del af virksomheden Czechoslovak Group, som udover Avia består af Tatra og våbenfabrikken Excalibur Army, ejet af den tjekkiske forretningsmænd Jaroslav Strnad. Avia skal producereres i Tjekkiet og skal ifølge planerne både sælges på hjemmemarkedet og eksporteres til afrikanske og asiatiske lande, som var bilmærkets tidligere eksportmarkeder.

Avias historie går tilbage til 1919, hvor virksomheden fremstillede fly. Produktionen blev senere udvidet til produktion lastbiler i samarbejde med virksomheden Praga. I 1967 købte Avia en licens til produktion af lastbiler Saviem fra Renault koncernen, som blev produceret frem til politiske omvæltninger i landet i 1989. Efter omvæltningerne forsøgte både Renault og Mercedes Benz at indlede samarbejde med Avia, som dog blev afslået på grund af ufordelagtige samarbejdsbetingelser. Avia blev i 1995 købt af det sydkoreanske mærke Daewoo, som senere gik konkurs, og overgik efterfølgende til det indiske Ashok Leyland. Czechoslovak Group købte Avia tilbage i 2016 og har siden overført alt produktion tilbage til Tjekkiet. ota

Share This