Tjekkiets premierminister: Nu går den ikke længere, EU skal reformeres

Tjekkiets premierminister Andrej Babis Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Tjekkiets premierminister Andrej Babis mener, at Tjekkiet skal blive ved med at være medlem af EU, men det er nødvendigt at EU bliver reformeret, siger han til tjekkiske medier.

Andrej Babis deltog onsdag ved et møde i Warszawa, hvor lande som blev medlem af EU i løbet af de seneste 15 år, mødtes for at diskutere udviklingen i EU.

”Europa skal gennemgå grundlæggende ændringer. Vi skal hovedsageligt ændre en stærk og politiseret Europa Kommission. Hovedmotoren skal være Det Europæiske Råd, dvs.  det skal være sammenslutningen af præsidenterne og premierministrene, som skal have hovedordet i EU, siger han.

Babis peger desuden på, at de øst- og centraleuropæiske EU medlemmer bliver underprioriteret i EU og peger blandt andet på dobbelt kvalitet af fødevarer i øst og vest.

”Det kan ikke være rigtigt at have to typer medlemslande, to forskellige borgertyper. Vi skal have samme rettigheder og muligheder, siger han.

Han fordømmer desuden ”Europa Kommissionens indblanding af polske anliggender”, heriblandt landets retsreform, som ifølge ham af et polsk problem og polsk beslutning, som Europa Kommissione skal blande sig udenom.

”Vi har frie valg og frie medier. Folk er ikke dumme, hvis de skulle føle at demokratiet er truet, vil folket ændre det ved et efterfølgende valg, siger han. ota

Share This