Tjekkiets præsident: Terror er frygt forklædt som multikulturel tolerance

Milos Zeman Foto: Miloslav Hamrik

Tjekkiet: Terrorisme er et resultat af vores frygt forklædt som multikulturel tolerance. Det sagde Tjekkiets præsident Milos Zeman lørdag under en mindehøjtidelighed for landsbyen Lidice, som blev jævnet med jorden af nazisterne efter tjekkerne attentat mod rigsprotektor i protektoratet Böhmen und Mähren, Reinhard Heydrich, skriver tjekkiske medier.

Milos Zeman pegede ved sin tale på, at flere af terrorgerningsmændene ved terroraktionerne i Europa, var kendt af sikkerhedstjenesterne, som dog valgte ikke at skride ind.

“Det er en frygt, som bliver udlagt som en multikulturel tolerance. Vi er feje, fordi vi ofte åbner vores arme for radikale islamister, vi taler om tolerance i forhold til dem, vi taler om et accept af deres kultur, selvom vi ved, den er uforenelig med den europæiske kultur, siger Milos Zeman.

Han dragede i sin tale ved mindehøjtideligheden i Lidice paralleller til Neville Chamberlaine og Edouard Daladier, som i 1938, i håb om at undgå krigen mod Tyskland, lod Hitler indtage det daværende Tjekkoslovakiet.

“De frygtede en lille krig, det de fik var en storkrig, sagde Milos Zeman. ota

Share This