Tjekkiets præsident om Ukraine-konflikten: Russerne er ikke skøre, amerikansk blamage igen, Stoltenberg burde gå af

Tjekkiets præsident Milos Zeman Foto- Miloslav Hamřík

Tjekkiet: Tjekkiets præsident Milos Zeman betegner amerikanernes udmeldinger om Ruslands angreb på Ukraine, som endnu en blamage af de amerikanske efterretningstjenester.

“Russerne er ikke skøre til at iværksætte en operation, der ville gøre dem mere skade end gavn. Hvad angår de amerikanske efterretningstjenester, er dette deres tredje blamage. Det første var i Irak, hvor der ikke blev fundet masseødelæggelsesvåben. Det andet var i Afghanistan, da “de hævdede, at Taliban aldrig ville erobre Kabul. Nå, og det tredje er nu,” siger Milos Zeman i et interview i Dnes. Ifølge ham burde Alliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, træde tilbage på grund af tilbagetrækningen af ​​NATO-tropperne fra Afghanistan.

Tjekkiets præsident udelukker ikke, at situationen kan ende med en lokal konflikt på grænserne af de selverklærede republikker i Donetsk- og Luhansk-regionerne i det østlige Ukraine.

Amerikanske embedsmænd har gentagne gange de seneste dage advaret om, at angrebet kan komme stort set når som helst. Informationerne førte til, at flere europæiske lande har opfordret deres borgere til at forlade Ukraine. ota

Share This