Tjekkiet vil ikke finde sig i dårlig mad

Samme produkt, men to forskellige standarder, også den danske virksomhed Tulip har flere forskellige udgave af sin produkt  Foto: Teamie870268

Samme produkt, men to forskellige standarder, også den danske virksomhed Tulip har flere forskellige udgave af sin produkt Foto: Teamie870268

Tjekkiet: Tjekkiske medier og kontrolorganer fortsætter deres analyser af forskellige madprodukter solgt i Tjekkiet og tilsvarende produkter solgt i Tyskland. Resultatet af undersøgelserne bekræfter, at de fleste varer solgt i Tyskland er både af bedre kvalitet og billigere end de samme varer solgt i Tjekkiet. Det skriver den tjekkiske avis Dnes.Dnes foretog et indkøb af de samme produkter i Prag i Tjekkiet og i Dresden i Tyskland.

Indkøbet var 14 procent billigere i Tyskland, og de fleste af de indkøbte varer var af langt bedre kvalitet i Tyskland end i Tjekkiet.

Et af eksemplerne er ifølge Dnes en dybfrossen pizza produceret af ”Dr.Oetker”. Den indeholder dobbelt så meget skinke i Tyskland end i Tjekkiet. I Tjekkiet er kødet erstattet med majs.

Samme glæder Coca-Cola, som i Tyskland er fremstillet med sukker som sødemiddel, mens i Tjekkiet, hvor den oven i købet er 12 procent dyrere, med glukosesirup.

De berørte madproducenter afviser, at det forskellige vareindhold skyldes sparehensyn, men derimod de forskellige landes ønsker og smag. Det afviser den tjekkiske kontrolorgan for madprodukter.

”Det er usandsynligt, at en tjekkisk forbruger fortrækker halvportion af skinke på pizza, eller fedtstof af lavere kvalitet, siger organisationens præsident Miroslav Toman til Dnes.

Det er ikke kun i Tjekkiet, at varernes kvalitet er betydeligt lavere end i de vestlige lande, samme er blevet konstateret i blandt andet Slovakiet og Ungarn. ota

Share This