Tjekkiet vil annektere Kaliningrad, byen er grundlagt af en tjekkisk konge

Tjekkiet: Královec, det er det nye navn af den hidtil russiske provins Kaliningrad. I sidste uge offentliggjorde en polsk Twitter-konto ideen om, at Kaliningrads territorium skulle deles mellem Tjekkiet og Polen, så Tjekkiet endelig kan få adgang til havet. Den tjekkiske europolitiker Tomáš Zdechovský offentliggjorde senere tweetet på sin konto, og fra det øjeblik begyndte tingene at bevæge sig. Tweetsene fik tusindvis af likes og delinger, og senere blev der endda oprettet en internet-petition for at slutte Kaliningrad til Tjekkiet. Den har nu mere end 10.000 underskrifter.

Ud over sarkastiske indlæg begyndte mange fiktive indlæg af statsmænd fra hele verden at dukke op. Mange refererer til en fiktiv folkeafstemning, ifølge hvilken 97,9 % af tjekkerne har stemt for annektering af ​​Královec (Kaliningrad). Tallet henviser til forfalskede russiske folkeafstemninger i det besatte ukrainske territorium. Du kan følge nyhederne fra Královec på den nye tjekkiske provins Twitter konto.

Kaliningrad blev grundlagt i 1255 af den Tyske Orden under deres erobring af Preussen, der markerede begyndelsen på germaniseringen af området, der tidligere havde været beboet af preusserne, en baltisk stamme. Byen blev opkaldt efter kong Ottokar 2 af Bøhmen, der kom til området med de baltiske eller nordiske korsfarere. ota

Også i Polen dukker flere opslag om Tjekkiets annektering af Kaliningrad op.

Tjekkiske Baner (CD) begynder direkte forbindelse mellem Prag og Královec
Den første tjekke født i Královec, født lige efter den vellykkede annektering.
På vegne af Královec Kommune ønsker vi tillykke til Jára og den stolte mor.
Share This