Titusindvis af tjekker demonstrerer mod landets premierminister og justitsminister

Tirsdagens demonstration i Prag Foto: Birger Husted

Tjekkiet: Titusindvis af tjekker fra hele landet demonstrerede tirsdag aften i Prag imod landets premierminister Andrej Babis og justitsminister Marie Benesova fra Babis`parti ANO, skriver tjekkiske medier.

Demonstranterne er bekymrede for justitsministerens påvirkning af sagen mod Andrej Babis om et påstået misbrug af EU fonde.

Omkring 50.000 mennesker deltog ifølge initiativtagerne og tjekkiske medier ved demonstrationen, som er den fjerde i rækken og som denne gang kun er blevet afholdt i Prag.

“Vi er her ikke kun for rettens uafhængighed, vores land har mange andre problemer, som berører alle os og som skyldes vores regering og premierminister, sagde initiativtagerne ved demonstrationen.

Demonstranterne forlanger, at Marie Benesova går af som landets justitsminister. De mener, at Benesova forsøger at dække over Babis`påståede misbrug af EU midler og forsøger at stoppe en retslig forfølgelse af Babis. Demonstranterne forlanger desuden, at Andrej Babis går af og at der bliver udskrevet et valg. ota

Han kan aldrig købe os allesammen. Aldrig, det skal han huske (teksten på skiltets anden sætning er desuden skrevet på slovakisk, da Andrej Babis er af slovakisk oprindelse) Foto: Birger Husted
Share This