Tidligere ukrainsk statsanklager anmoder EU om sanktioner mod Biden

Biden og Porosjenko Foto- US Department of State

Ukraine: Tidligere ukrainske statsanklager Viktor Sjokin har indgivet en klage til Europa Kommissionen. Klagen handler om hans afskedigelse, som ifølge ham i sin tid var et resultat af den dengang amerikanske vicepræsident Joe Bidens “pres” på den daværende ukrainske præsident Petro Porosjenko. Biden ønskede ifølge Sjokin at stoppe statsanklagerens undersøgelser af virksomheden Burisma, hvor Bidens søn, Hunter Biden, var medlem af bestyrelsen, siger Sjokin til Strana.ua.

„ I december sidste år besluttede Europa-Kommissionen en ordning, som gør det muligt at indføre sanktioner mod personer, der overtræder loven og andres menneskerettigheder. Det blev grundlaget for at skrive min anmodning, som advokaten sendte til Europa-Kommissionen den 20. marts i år. I begyndelsen af ​​april modtog vi besked om, at Europa-Kommissionen havde modtaget vores anmodning, siger Sjokin og fortsætter.

“Jeg har gentagne gange kommenteret min ulovlige fyring, både ved domstolene og i straffesager. Desværre har ikke nogen domstol i Ukraine faktisk behandlet min ansøgning om genansættelse. Mine anmodninger blev afvist under en påstået udløb af fristen for at fremsætte en sådan anmodning. Derfor blev jeg tvunget til at appellere til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMRK), og jeg har direkte skrevet, at jeg var blevet løsladt under pres fra den amerikanske vicepræsident Biden på den ukrainske præsident Porosjenko. Som advokat er jeg overbevist om, at presset er blevet fuldt ud bevist, også af Joe Bidens udsagn om sagen. ota

Share This