Tabende præsidentkandidat i Moldova vil klage over valgets gang

Igor Dodon Foto: Accent TV 2015

Moldova: Moldovas præsident Igor Dodon, som tabte anden runde af søndagens præsidentvalg til den proeuropæiske Maia Sandu, vil indgive klager over valgets gang og peger på, at der under valget er foregået “tusindvis af uregelmæssigheder”.

“Jeg takker mine tilhængere for deres støtte under præsidentvalget og  har lykønsket Maia Sandu i anledning af hendes sejr, ifølge de foreløbige resultater af anden runde af præsidentvalget.

Jeg har samtidig påpeget tusindvis af hidtil usete uregelmæssigheder under valget: forhindring af stemmedeltagelse for borgere i Transdnjestr, massetransporter af vælgere til udenlandske valgsteder, involvering af vestlige embedsmænd gennem forskellige udtalelser.

Jeg har meddelt, at materialer vedrørende disse krænkelser vil blive videresendt til centralvalgskommissionen, derefter til domstolene og forfatningsdomstolen. Jeg understreger, at jeg har tænkt mig at forsvare stemmerne fra dem, der støttede mig ved hjælp af alle de metoder, der er fastsat i loven. Jeg vil dog samtidig nævne, at det er vigtigt at landet ikke bliver destabiliseret.

Jeg vil indlede konsultationer med parlamentariske fraktioner og medlemmer grupper for at opretholde socialøkonomisk og politisk stabilitet, men også for at håndtere den globale pandemikrise, skriver Igor Dodon på sin Facebook profil. ota

Share This