Syriske kvinder opfordrer Europa: Spark vores mænd ud, så de kan genopbygge vores land

Illustrationsfoto: Elizabeth Arrott

Migrantkrisen: Det svenske P1 bragte en reportage fra Syrien, hvor journalisterne konstaterer en udtalt mangel på mænd i det syriske samfund. Den svenske korrespondent Johan-Mathias Sommarström giver i udsendelsen udtryk for, at omkring 70 procent af de mennesker man møder på fortove i Damaskus er kvinder. Det svenske program taler med flere syriske kvinde, som giver udtryk for, at syriske kvinder mangler perspektiver i livet og mange bliver tvunget til at blive ugifte. Der er ikke mænd nok, så det bliver desuden meget vanskeligere at genopbygge landet, siger de.

Løsningen er ifølge kvinderne, at de europæiske lande sparker syriske mænd ud af Europa, så de kan komme til Syrien, hvor de kan begynde at genopbygge landet igen. Reportagen viser endvidere at kvinder er blevet nødt til at tage jobs som traditionelt blever mandsdomineret. 

“I fremtiden vil du se kvinder, der reparerer biler, fordi kvinder skal tage traditionelle mandejobs for at kunne forsørge deres familier,” siger kvinden Safaa. ota

Share This