Sydossetien vil være en del af Rusland

Grænsen mellem Georgien og Sydossetien Foto: Ota Tiefenböck

Georgien/Rusland: Georgiens separatistregion Sydossetien planlægger snart at tage skridt til at være en del af Rusland. Det sagde den sydossetiske leder Anatolij Bibilov ifølge pressetjenesten fra det russiske regeringsparti Forenet Russia.

I de seneste dage har pro-russiske separatistledere i Luhansk- og Donetsk-regionerne i det østlige Ukraine tilkendegivet en lignende hensigt.

“Jeg tror på, at forening med Rusland er vores strategiske mål. Vores mål, folkets ønske. Og vi vil gå denne vej. Vi vil tage passende juridiske skridt i den nærmeste fremtid. Republikken Sydossetien vil være en del af dets historiske hjemland – Rusland,” siger Bibilovs erklæring offentliggjort på Forenet Russia-hjemmesiden.

Ifølge TASS sagde formanden for det sydossetiske parlament Alan Tadtaev, at en folkeafstemning om tiltrædelse af Rusland snart ville finde sted. Han nævnte dog ikke den specifikke dato for arrangementet.

Rusland har hidtil været det eneste land, der har anerkendt Sydossetien og den anden georgiske region Abkhasien som uafhængige lande efter krigen med Georgien i 2008. Moskva har ydet omfattende økonomisk støtte til regionerne og har tilbudt russisk statsborgerskab til befolkningen. ota

Share This