Stigende antal migranter ankommer til Lampedusa, øens borgmester advarer om sammenbrud

Migrantkrisen: Antallet af illegale migranter ankommet til Italien stiger igen. Ifølge Kontoret for FN’s Højkommissariat for Flygtninge (UNHCR) er der siden begyndelsen af ​​året ankommet næsten 30.000 migranter til Italien fra Afrika, sammenlignet med omkring 23.000 i samme periode sidste år, skriver APA fredag. En stor del af flygtningene sejler til øen Lampedusa, som ligger tættest på Afrikas kyster, sammen med Sicilien.

Situationen i flygtningecentret på den italienske ø Lampedusa blev beskrevet som et totalt sammenbrud af den lokale borgmester, Filippo Mannino, som anmodede om et hastemøde med indenrigsministeren Lamorgese, som vil mødes med han, men først den 26. juli.

Der er nu næsten to tusinde migranter i modtagecentret på Lampedusa, mens dets kapacitet kun er 300 pladser, rapporterede Sky TG24 tv fredag.

“De er proppet derinde, kvinder, børn, syge, fire kvinder er gravide. De sover på jorden på madrasser, hvor de også spiser,” kommenterede den tidligere borgmester i Lampedusa, Giusi Nicolini, som lagde optagelser på sociale netværk. “Det kan virke som Libyen, men nej, det er Italien,” tilføjede hun. Videoen viser også bjerge af affald, overfyldte skraldespande med plastikflasker og snavset tøj ude og inde.

Italiens indenrigsministerium sagde, at et skib med plads til omkring 600 migranter vil ankomme til Lampedusa på lørdag. Søndag vil italienske kystvagtfartøjer sørge for at flytte flere.

Ligeledes De Kanariske Øer melder om et stigende antal illegale migranter. De første seks måneder i 2022 er der ifølge det spanske indenrigsministerium ankommet 8.741 migranter, det er 25 procent mere end i 2021. ota

Share This