Migrantkrisen: Migranter i massevis, og ingen nødplan

Migranterne på den makedonsk-serbiske grænse Foto: Ota Tiefenböck

Migranterne på den makedonsk-serbiske grænse Foto: Ota Tiefenböck

Af Uffe Gardel

UffeMigrantkrisen: Natten til torsdag brændte det i Herxheim i Pfalz; der var gået ild i en bygning som blev brugt til indkvartering af migranter, og politiet udelukker ikke at branden var påsat. Imens roste en SPD-politiker i Berlin Merkel for at føre en “fornuftig” flygtningepolitik.

Den seneste tid er der faktisk sket en vis opbremsning i tilstrømningen:  Siden den 1. er der i gennemsnit pr. dag rejst 3.300 migranter ind i Kroatien. Det er det halve af hvad vi så for en måned siden, men svarer dog stadig til 1,2 millioner på et år. Der ankommer i gennemsnit lidt flere til Grækenland, men makedonerne er jo begyndt at frasortere alle andre end syrere, irakere og afghanere.

Og hvor mange kommer så til Tyskland? Myndighederne har aldrig direkte oplyst et tal for november, men de har oplyst et total-tal år til dato, både ved udgangen af oktober og ved udgangen af november, Og forskellen på de to er – 207.000. Det tilsvarende tal for oktober hed 181.000. Tallene stammer fra deres ankomstregistreringssystem Easy, og er behæftet med usikkerhed. Men vi kan forsigtigt konkludere, at strømmen ind i Tyskland var af uændret styrke i november.

“Bild” skrev torsdag at den tyske regering arbejder på en “nødplan”; grænserne skal lukkes midlertidigt, og migranter sendes tilbage til sikre tredjelande. Nyheden blev omgående dementeret af regeringen; man arbejder sandelig ikke på nogen nødplan.

Share This