Slovakisk økonom advarer om Europas undergang

Illustrationsfoto: Mtaylor848

EU: Vi står ved et vendepunkt. Ikke kun fordi det lykkedes USA at opfylde sin strategi om at bryde de økonomiske bånd mellem Rusland og Europa i forbindelse med konflikten i Ukraine. Det gamle kontinent står over for truslen om fuldstændig undergang. Sådan siger den slovakiske økonom og rådgiver for flere slovakiske premierministre, Peter Stanek om krigen i Ukraine og situationen i Europa i et interview i den tjekkiske uafhængige Radio Universum.

“Man skal tage højde for, at USA’s største økonomiske konkurrent ikke er Kina, men Europa. Hvis Europa havde været stærkt nok, kunne det vælge sin egen strategi, og ikke blot efterabe amerikanske interesser, men forme sin egen udenrigspolitik. Det er baseret på en simpel doktrin, prøv at gå 15 år tilbage og se på studiet af den berømte politolog Friedman, som udtalte det grundlæggende, amerikanere aldrig må gøre. Man må ikke tillade en alliance af EU, Rusland og Kina, for så ville USA blive henvist til tredjespor,” siger Peter Stanek og tilføjer:

“Så – på dette stadium presser de EU ved levering af ​​(dyr) LNG og alt muligt andet, og når de har presset EU til det yderste, så bliver det ubrugeligt for dem, og tyngdepunktet i amerikansk politik vil blive flyttet til Stillehavsregionen.

Stillehavsregionen er en væsentlig ting: Hvorfor vil ingen indse, at oprettelse af ​​den angelsaksiske blok, bestående af Storbritannien, USA, Canada, Australien og New Zealand, er den angelsaksiske idé om verdensdominans? Det er et system, der har været klar for længe siden, det er den såkaldte Five Eyes Alliance. ota

Share This