Slovakiets præsident opfordrer Visegrad landene til mere solidaritet

Zuzana Caputova Foto: Pressfoto

Slovakiet: Slovakiets præsident Zuzana Caputova siger i et interview i Le Monde, at alle EU lande skal være med til at løse problemerne med migration. Det skal ikke kun de lande migranterne tager til. Visegrad landene Slovakiet, Tjekkiet, Polen og Ungarn skal tilbage til de værdier, de havde i begyndelsen af deres EU medlemskab, dvs. europæisk enhed, demokrati og retsstat.

”Vi skal være blandt de lande, som søger løsninger (af migration), selvom det ikke er vores lande migranterne tager til. Det er rigtigt, at emnet er meget et meget følsomt emne i vores region. Vi ikke er vant til forskellighed, andre kulturer og andre mennesker, siger Zuzana Caputova.

Ifølge Slovakiets præsident skal V4 landene på den ene side respektere befolkningens bekymringer, men samtidig deltage i søgen efter løsninger, som omfordeling af migranter og styrkelse af EU`s ydre grænser.  Visegrad landene skal ifølge Caputova ikke kun beskæftige sig med egne regionale problemer, man skal tænke europæisk og være en aktiv partner. ota

Share This