Ad

Slovakiet vil vaccinere med Sputnik V vacciner

Foto: Pixabay

Slovakiet: Slovakiet er det andet land i EU, som er begyndt at importere den russiske vaccine mod coronavirus. Slovakiet modtog den første sending af Sputnik V-vaccine mandag. Slovakiet har bestilt to millioner doser, hvilket vil være nok til en komplet vaccination for omtrent en femtedel af landets befolkning.

Mandag aftenen erklærede det slovakiske sundhedsministerium, at vaccinen vil blive brugt i landet på grundlag af en undtagelse, der er givet af sundhedsministeren Marek Krajčí. Ifølge ham vil dette trin gøre det muligt at fremskynde vaccinationen med 40 procent.

”Jeg er helt åben for enhver vaccine, der vil blive brugt i Slovakiet. Jeg har ikke det mindste problem med at blive vaccineret med Sputnik, siger Slovakiets premierminister Igor Matovic.

Sundhedsminister Krajčí erklærede, at vaccination med Sputnik V tidligst vil begynde i Slovakiet om to uger, vaccinen skal først kontrolleres af myndighederne. Den vaccinerede skal underskrive, at han/hun er blevet informeret om, at Sputnik V ikke er godkendt i EU.
Ifølge Matovič kostede to doser Sputnik V 19,95 dollars (ca. 130 kroner) og er således langt billigere end vacciner fra Pfizer / BioNTech og Moderna. ota