Slovakiet overvejer at betale for russisk gas i rubler

Illustrationsfoto: Dreamstime


Slovakiet: Økonomiminister Richard Sulik fra det liberale parti SaS har åbnet op for, som krævet af Putin, at betale for import af russisk gas i rubler. I praksis vil det ske på den måde, at der betales i euro eller dollar på konti i Gazprombank, som herefter omveksler til rubler.

Slovakiets ministerpræsident Eduard Heger fra partiet OLaNO har indtil nu været på linje med de meldinger der i det spørgsmål er kommet fra Frankrig, Tyskland og fra EU. Øjensynligt er der opstået uenighed i den slovakiske regering i spørgsmålet om betaling af den russiske gas. Lederen af oppositionen i Slovakiet, Peter Pellegrini har opfordret regeringen til endnu stærkere at arbejde for, at EU landene optræder i fællesskab, når det gælder køb af gas og olie fra Rusland og ad den vej undgå dobbelt afhængighed af Rusland, finansielt og fysisk (gassen).

Slovakiet importerer 85 pct. af gassen fra Rusland. Det kan få betydning, om Ungarn der også er stærkt afhængig af russisk gas vælger at betale i rubler. Det kan ikke udelukkes efter Orbans sejr ved søndagens valg. søren.riishøj

Share This