Slovakerne forlangte medicin mod covid-19 og fik den

Illustrationsfoto: Pixabay

Slovakiet: Corona-situation i Slovakiet er en af de værste i Europa og et stigende antal døde har fået slovakkerne til at eksperimentere med diverse medicin som enten kan bruges som prevention eller behandling af corona, skriver slovakiske medier.

Medicinen som har fået den største udbredelse og lægelig opbakning er stoffet ivermectin, som af diverse personer betegnes som muligvis “for billig” til at få en større udbredelse.

Ivermectin bliver brugt som fnat- og parasitmiddel, både for mennesker og i veterinærbranchen og er en gammel medicin mere eller mindre uden bivirkninger. I Slovakiet er medicinen blevet promoveret af lægen Juraj Mesik, som initierede en underskriftsindsamling i Slovakiet, hvis formål var at få slovakiske myndigheder til at tillade behandling med ivermectin. Han henviste til sammenslutningen af amerikanske læger Front Line Covid Critical Care (FLCCC), som anbefaler ivermectin til behandling af covid-19.

Samling af ​​underskrifter begyndte praktisk talt uden opmærksomhed eller støtte af slovakiske medier og foregik mest på sociale netværk, der delte information om lægemiddelet og bl.a. om ivermectins vellykkede anvendelse på et hospital i Košice. Den 10. februar fik ivermectin en positiv udtalelse fra chefekspert for Slovakiets sundhedsministeriums afdeling for anæstesiologi og intensiv pleje, Jozef Firment,:

“I øjeblikket evalueres ivermectin, som en potentiel behandling for covid-19. IVM (ivermectin) forventes at hjælpe med at lindre symptomer, reducere virusudskillelse hos patienter og fremskynde udskrivning af indlagte patienter med mild til moderat covid-19 smitte. Som læger anser vi de potentielle virkninger af IVM med forsigtighed, men på grund af det meget ugunstige forløb af pandemien i Slovakiet opfatter vi stoffet som et bestemt håb om, at det sammen med andre behandlinger kan hjælpe med at vende sygelighed, dødelighed og relaterede konsekvenser. “

Det slovakiske sundhedsministerium udstedte den 19. februar tilladelse til terapeutisk brug af Ivermectin i 20.000 tilfælde. ota

Share This