Slavia Prags sejr i Glasgow drukner i skotske anklager om racisme

Slavia Prag er et multietnisk hold og holdets spillere udtrykker deres støtte til Kudela Foto: FB

Tjekkiet: Det tjekkiske fodboldhold Slavia Prags sensationelle 2:0 sejr mod Glasgow Rangers i Glasgow, og det tjekkiske holds kvalificering til kvartfinalen af Europa League, drukner i anklager om racisme mod en af tjekkernes spiller. Den skotske spiller Glen Kamara anklager Slavia Prags spiller Ondrej Kudela for racistiske udtalelser. Denne angivelige racisme resulterede i 87. minut i tumult på banen, hvor de frustrerede skottere var bagud med to mål og mere eller mindre uden chance for at kvalificere sig videre.

Tidligere i kampen blev Slavia Prags målmand skadet af skotterne, hvor han bl.a. fik brækket pandeben og måtte syges med 10 sting. To skotter blev i løbet af kampen udvist, således, at Glasgow Rangers afsluttede kampen med 9 mænd på banen. Skotternes frustrationer fortsatte efter kampen, hvor den anklagede tjekkiske spiller ifølge Slavia Prag blev gennembanket af Glen Kamara. Hele kampen sluttede med, at tjekkerne måtte kontakte politiet og forlod stadion i Glasgow under politieskorte. Slavia Prag har efterfølgende anmeldt Kamara til politiet. 

Den tjekkiske spiller afviser at have sagt noget racistisk og siger at han sagde “you are fucking guy”. Glen Kamara siger, at han sagde: “You are fuc…g monkey, you know you are”.

Sagen har sløret Slavia spillernes glæde over at have kvalificeret sig til kvartfinalen, hvor holdet møder det britiske hold Arsenal. Blandt Slavia fans og blandt Slavias spillere er anklagerne resulteret i en lang række støtteerklæringer for Kudela. Også de mindre heldige fra holdets ultras.

Sagen bliver afgjort af UEFA, det er dog et faktum, at Glasgow Rangers, som britiske Leicester i en runde før, er blevet besejret af holdet fra Prag, og at Slavia Prag er i kvartfinalen. ota 

Share This