Slagtning af syge køer i Polen fortsætter

Polen: Ulovlig og etisk uforsvarligt slagtning af syge køer i Polen fortsætter selv efter den chokerende afsløring i TVN24, hvor slagtning af syge køer blev rapporteret af en undersøgende polsk journalist.

En polsk journalist fra mediet Natemat.pl udgav sig for at være landmand og to dage efter afsløringen på TVN24 kontaktede seks forskellige polske slagterier og tilbød dem syge køer. Han oplyste, at køerne ikke længere var i stand til at gå selv. Alle seks slagterier takkede ja og var angiveligt meget interesseret, således at de hurtigt ville komme og hente dyrene.

Når journalisten spurgte en af køberne, hvorvidt der ikke var en risiko efter afsløringen i TVN24, blev der angiveligt kun grint. Ifølge Natemat frembringer denne slags handler polske slagterier enorme penge, da slagterierne køber det syge dyr til en lav pris, men sælger kødet til normalpris.

“Fortjenesten er alt for høj til at de kan være bange for eventuelle problemer, skriver Natemat.

Sagen i Polen har haft en stor opmærksomhed i udenlandske medier, heriblandt fordi 83 procent af den polske oksekødproduktion bliver eksporteret til udlandet, hovedsageligt EU. Onsdag kom det desuden frem, at kødet fra det polske slagteri, hvor hele skandalen begyndte, blev eksporteret til tre slovakiske byer, hvor kødet nåede at blive distribueret til forretninger, restauranter og skolekøkkener.

Flere lande, heriblandt Tjekkiet, Slovakiet og Finland, har bedt polske myndigheder om forklaring. Den tjekkiske landbrugsminister har indkaldt den polske ambassadør til en samtale og har understreget over for hende, at Tjekkiet forventer, at Polen indfører bedre kontrol af forholdene på slagterierne.

Både Tjekkiet og Slovakiet har i forbindelse med sagen indført ekstra kontrol af polsk kød. ota

Share This