Tvivl i EU: Skal vaccination med Sputnik V eller med kinesisk vaccine berettige til vaccinationspas?

Corona Foto- Emergenza coronavirus

EU: Fem dage før offentliggørelsen af ​​udkastet til et fælles “vaccinationspas” står EU over for et afgørende spørgsmål. Skal den russiske eller kinesiske vaccine, der endnu ikke har en EU-godkendelse, betragtes som tilstrækkelig beskyttelse mod covid-19 og berettiger den til udstedelse af en kommende vaccinationspas?
EU-kommissær Ylva Johansson sagde fredag, at kun vacciner godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) skal tælle med i certifikatet. Andre mener noget andet, og det resulterede ifølge flere internationale medier i en debat, især omkring den russiske vaccine Sputnik V.

”Vi ønsker at oprette et digitalt certifikat, der registrerer en negativ PCR-test, bevis for, at du har antistoffer, eller at du er blevet vaccineret med en EMA-godkendt vaccine,” sagde Johansson til flere europæiske medier fredag.

Det vil betyde, at kun personer vaccineret med en af ​​de fire vacciner, der hidtil er godkendt af EMA, dvs. Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson, vil blive berettiget til en vaccinationspas.

Imidlertid er Ungarn for eksempel allerede begyndt at vaccinere landets befolkning med vacciner fra det kinesiske selskab Sinopharm og det russiske stof Sputnik V. ota

Share This