Skal du til Kroatien til sommer? Tjekkisk jernbaneselskab åbner for salg af togbilletter fra Prag til Rijeka

Det tjekkiske selskab RegioJet Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Kroatien: Det tjekkiske jernbaneselskab RegioJet er begyndt at sælge billetter til sæsontoget fra Prag til Rijeka i Kroatien. Toget har fået navnet Jadran Rijekovič. Sammenlignet med sidste år betaler passagererne mindst hundrede tjekkiske kroner mere for én rejse. Den billigste enkeltbillet koster 690 CZK (ca. 210 kroner). I en sovevogn koster en billet mindst 890 CZK (ca. 270 kroner).

Det er de laveste priser, der ikke er gyldige hele sommeren: i juli er de billigste billetter i øjeblikket 1.490 CZK (ca. 450 kroner), de fleste datoer er prisen mindst 990 CZK (ca. 300 kroner). Billetter til prisen på 690 CZK kan man i øjeblikket kun købe til nogle datoer i anden halvdel af september. I henhold til billetternes vilkår og betingelser kan billetten afbestilles gratis 60 dage før afgang, ved afbestilling inden 14 dage før afgang vil passageren modtage 50 procent refusion.

Toget vil fra 16. juni til 30. september have tre afgange om ugen. Næste år forventer RegioJet at genoptage ruten helt til Split. Årsagen til at toget afslutter i Rijeka i år, er banelukninger på kroatisk territorium. Takket være landets indtræden i Schengen-området ophører grænsekontrollen ved grænserne, som plejede at vække passagerer. ota

Share This