Serbisk minister: EU for eftergivende over for albanere

Den serbiske udenrigsminister Ivica Dacic

Den serbiske udenrigsminister Ivica Dacic

Serbien/Albanien/Makedonien: EU tager ikke problemet med albansk terrorisme seriøst nok. Det siger den serbiske udenrigsminister Ivica Dacic ifølge den serbiske nyhedsserver B92.”Bruxelles ser ikke albanernes opførsel som et problem. Terrorisme i regionen skal fordømmes, men vi har indtil videre kun oplevet milde udtalelser fra EU`s side, siger Ivica Dacic.

Den serbiske udenrigsministers udtalelse er kommet under besøget af den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov i Serbien og er en reaktion på de seneste begivenheder i den makedonske by Kumanovo, hvor en gruppe terrorister bestående af hovedsageligt Kosovo-albanere havde planer om flere terroraktioner på makedonsk territorium.

Gruppen blev neutraliseret under en aktion af de makedonske politistyrker, men hele episoden puster til de etniske spændinger i området. Derudover mistede 22 personer livet under aktionen.

Ivica Dacic understreger, at Serbien er ikke interesseret i Makedoniens indenrigsanliggender, men i regional sikkerhed og stabilitet. ota

Share This