Sammenligning af Stalin med Mickey Mouse kan udløse fængselstraf

Rusland: Kommunistiske deputerede i det russiske parlament kræver retsforfølgelse af ny direktør for Pusjkin Museum of Fine Arts, Jelizaveta Lichatjova for at sammenligne den sovjetiske leder Joseph Stalin med tegneseriefiguren Mickey Mouse, skriver Meduza.

Kort efter Lichatjovas udnævnelse som leder af det berømte Moskva-museum sagde hun på tv, at hun ser Stalin som en popkulturfigur. Ifølge hende tales der om Stalin hver gang der er behov for at aflede opmærksomheden fra reelle problemer.
“Folk diskuterer seriøst Stalins død. Borgere, er I fuldstændig langt ude? Har I ikke andet at vurdere? For os var Stalin altid et ejendommeligt signal. Han er et popkulturelt objekt for os, ligesom Mickey Mouse. Skildringer af Stalin er der mange af og i sidste ende et popkulturelt element. Hver gang det er nyttigt at aflede folks opmærksomhed fra noget alvorligt, er det Stalins tur,” erklærede hun.

Efter de kommunistiske deputeredes opfattelse “opfylder Lichatjova således ordren fra visse revanchistiske kræfter ved at fordreje historien” og begår “rehabilitering af nazismen”, fordi Stalin var øverstbefalende for de sovjetiske tropper. under anden verdenskrig. Derfor skal hun retsforfølges for sine ord. ota

Share This