Salget af peberspray i Sverige næsten fordoblet

Illustrationsfoto: Clarck Desire

Sverige: Peberspray går som varmt brød i Sverige. Ifølge den svenske avis Expressen har butikker som sælger peberspray i perioden juni-august noteret sig en salgsfremgang på 90 procent. Ifølge Expressen skyldes interessen stigende kriminalitet i Sverige, især voldtægter og røverier.

Ifølge den svenske producent Plegium har salget af peberspray i de seneste tre år været konstant stigende. Denne sommer er det ifølge Plegium dog helt eksploderet.

”Den svenske sommer er blevet rystet af en række voldtægtssager. De mest iøjnefaldende sager udspillede sig i Uppsala, hvor der mellem 3. til 7. august blev begået to gennemførte voldtægter samt to forsøg på voldtægt, skriver Expressen.

Svenske myndigheder råder nu ifølge Expressen svenske kvinder til at undgå mindre belyste steder i aftentimerne, samt at de skal tænke på, at tage hjem tidligere end sent om natten.

”Gerningsmændene leder efter enlige mænd og kvinder, så det er vigtigt ikke at gå alene. Man behøver ikke være bange på belyste gader, men man skal undgå parker og mindre gader, siger det svenske politis talsmand til Expressen. ota

Share This