Særtilbud til Mr.East læsere: Mr.East Forlag udgiver Andrej Kurkovs seneste roman

Ukraine: Den 8. januar udgiver Mr.East Forlag den ukrainske forfatter Andrej Kurkovs seneste roman Grå bier. Mr.East læsere får naturligvis mulighed for at købe bogen til særpris. 

Andrej Kurkovs seneste roman foregår i Østukraine og den russisk annekterede ukrainske halvø Krim i tiden efter Maidan-revolutionen. I en grå zone i Donbas, mellem det ukrainske militærs og de prorussiske separatisters herredømme, ligger landsbyen Mala Starohradovka. Her bor Sergej, 49 år og invalidepensionist. Sergej har været gift, men hans kone og datter forlod ham før Maidan-revolutionen. Mala Starohradovka er den landsby, hvor ukrainske soldater og prorussiske separatister befinder sig tættest på hinanden. Når kampene i regionen for alvor begynder, flygter næsten alle landsbyens beboere. Sergej og Pasjka bliver. Pasjka og Sergej var ærkefjender i skolen, men er nu som landsbyens eneste indbyggere nødt til at tale sammen. Pasjka bor  i Sevtjenkogaden, og lige ved hans have ligger området, som er under prorussiske separatisters kontrol. Sergej bor  i Leningaden, og området bag hans have er under ukrainsk kontrol. Sergej er hverken pro-Putin eller proukrainsk. Han er biavler og mere bekymret for sine bier end sig selv. Pasjka er på separatisternes side og sympatiserer med Rusland. Da krigen i Donbas tager til, beslutter Sergej sig for at tage til Krim; hans bier skal helst indsamle honning i et landskab uden krig. Andrej Kurkovs roman tager læseren til Østukraine og Krim i tiden efter Maidan-revolutionen. Undervejs møder vi et mylder af skæbner og er vidne til dramatiske begivenheder.  Bierne er en fiktion, men giver  en bedre forståelse for den ukrainske konflikt.

Andrej Kurkovs roman er på 440 sider og udkommer den 8. januar, hvor bogen kan købes hos alle landets boghandlere til en pris af 299 kroner. Som Mr.East læser får du bogen med 10 procent rabat og gratis tilsendt til din hjemmeadresse, dvs. til kr. 269. Lægger du 50 kroner til (dvs. i alt kr. 319) vedlægger vi desuden Andrej Kurkovs Den Ukrainske dagbog, udkommet i 2016 (normalpris kr. 189). Du kan indbetale beløbet til vores konto: reg. nr. 0274 konto nr: 4595118972 eller via MobilPay til 27 12 94 44. Husk at oplyse din adresse. Bogen/bøgerne bliver sendt den 9.1.

Andrej Kurkov kommer i forbindelse med lanceringen af bogen til Danmark. Du kan opleve Andrej interviewet af Mr.Easts chefredaktør Ota Tiefenböck i København, i Roskilde 21.2. og i Aarhus.

Andrej Kurkov er ukrainsk forfatter med russiske rødder, hvis bøger er oversat til 35 sprog og udkommet i 65 verdenslande. Han har skrevet 19 romaner, heriblandt bestselleren Døden og en pingvin, flere børnebøger og filmmanuskripter og er ligeledes en respekteret kommentator af den politiske udvikling i Ukraine for internationale medier i Europa og USA. Andrej Kurkov bor i Kijev sammen med sin engelske kone og parrets tre børn.

Share This