Russiske og hviderussiske tennisspillere kan deltage ved Wimbledon

Illustrationsfoto: Tatiana

Rusland/Hviderusland: Russiske og hviderussiske tennisspillere kan spille på dette års Wimbledon. All England Club, som fører tilsyn med London Grand Slam, valgte at ophæve sidste års udelukkelse. Wimbledon var den eneste af de fire store turneringer, hvor tennisspillere fra Rusland og Hviderusland ikke kunne deltage. I år skal de kæmpe under neutralt flag.

“Vi er glade for, at alle spillere får muligheden for at konkurrere ved Wimbledon og LTA turneringer denne sommer. At finde en brugbar løsning, krævede en fælles indsats på tværs af sporten. Vi vil gerne takke Wimbledon og LTA for deres indsats,” skrev WTA- og ATP-tennisforbundene i en erklæring.

Samtidig tilføjede de, at de utvetydigt fordømmer den ulovlige russiske invasion. “Vores støtte forbliver uforbeholdent på Ukraines side,” understregede All England Club-formand Ian Hewitt.

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba kaldte fredag Wimbledon-arrangørernes beslutning om at tillade russiske og hviderussiske atleter at deltage ved Wimbledon for “umoralsk”. Han opfordrer den britiske regering til at forbyde disse spillere at komme ind i landet.

“Har Rusland stoppet aggression eller grusomheder? Nej, det er bare, Wimbledon der har besluttet at acceptere to medskyldige i kriminalitet,” skrev Kuleba. ota

Share This