Russiske demonstranter boykotter tjekkisk præsident

Tjekkiet fejrer Nationaldag i dag  Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet fejrer Nationaldag i dag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: To russiske demonstranter, som i 1968 demonstrerede på Den Røde Plads i Moskva mod Sovjetunionens invasion i Tjekkoslovakiet har takket nej til at deltage i en ceremoni på Prags Slot, arrangeret i anledning af Tjekkiets nationaldag. Det skriver den tjekkiske nyhedsserver Novinky. De to demonstranter blev inviteret af den tjekkiske præsident Milos Zeman og skulle have overværet ovedragelsen af en tjekkisk udmærkelse in memoriam til Natalie Gorbanevska, som var en af drivkræfterne bag den lille demonstartion i Moskva, hvor kun syv personer deltog.

De to tidligere demonstranter begrunder deres beslutning med, at Natalie Gorbanevska under demonstrationen på Røde Plads mødte op med en banner med ordene: “For jeres og vores frihed”. De to tidligere demonstranter mener, at Milos Zemans seneste udtalelser imod de europæiske sanktioner mod Rusland ikke er forenelige med Natalie Gorbanevska budskab.

”Frihed kan ikke deles, den er ens for ukrainere, tjekkere eller krimtatarer. Hvis man forråder den et sted, er den forrådt alle steder, ” siger de to tidligere demonstranter ifølge Novinky. ota

Share This