Russisk-venlig provins får lov at eksportere frugt til Rusland

Gagauzia

Gagauzia er en autonom provins i Moldova Foto: Ota Tiefenböck

Moldova/Rusland: Gagauzia, Moldovas russisk-venlige autonomme provins, har fået en særordning og er begyndt at eksportere frugt til Rusland. Det skriver nyhedsserveren FruitNews.

Formand for Pobeda kolkhoz, Nikolaj Dragan  Foto: Ota Tiefenböck

Formand for Pobeda kolkhoz, Nikolaj Dragan Foto: Ota Tiefenböck

”De første lastbiler er ankommet til deres destination – Moskva. Vi er meget taknemmelige overfor vores basjkan (guvernør i Gagauzia) og Gagauzias regering, som har åbnet for muligheden for eksport, siger formand for kolkhoz Pobeda (Sejr) i landsbyen Koptjak, Nikolaj Dragan.

Frugten fra Pobeda, indeholdende 500 tons ferskner, er ifølge FruitNews leveret direkte til forretningerne i Moskva, og er direkte aftalt mellem den russiske organisation Rospotrebnadzor og den gagauziske regering.

Pobeda er ifølge Nikolaj Dragan i fuld gang med at forberede næste frugtsendinger til Rusland, heriblandt 200 tons blommer og 400 tons vindruer.

Kolkhoz Pobeda er angiveligt den eneste kollektivt-drevet landbrugskollektiv i Moldova. På billedet en tavle med månedens medarbejdere  Foto: Ota Tiefenböck

Kolkhoz Pobeda er angiveligt det eneste landbrugskollektiv i Moldova. På billedet en tavle med månedens medarbejdere Foto: Ota Tiefenböck

Det er kun Gagauzia, som får lov til at eksportere sin frugt til Rusland, resten af Moldova er omfattet af en russisk embargo.

Gagauzia afholdte i februar 2014 en folkeafstemning. Resultatet af folkeafstemningen, som ikke er blevet anerkendt af Moldova, viste, at 98,4 procent af den gagauziske befolkning ønsker regionens orientering mod Rusland og medlemskab af Den Euroasiatiske Union sammen med Rusland. ota

Share This