Russisk region under angreb, men hvem er angriberen?

Ukraine/Rusland: Der er kampe i den russiske Belgorod-region på grænsen til Ukraine. Ifølge en lokal rapport er det enheder fra den ukrainske hær, der er gået ind på Den Russiske Føderations territorium. Det afviser dog talsmand for den ukrainske militære efterretningstjeneste Andrij Jusov som siger, at det er russiske grupper, der kæmper på Ukraines side, der er ansvarlige for operationerne i Belgorod-regionen og angiveligt ønsker at befri landet fra Putins “diktatur”. Også ifølge Mykhajlo Podoljak fra den ukrainske præsidents kontor har Kiev intet at gøre med begivenhederne i Belgorod-regionen, også han siger, at angrebet er de russiske partisaners arbejde.

Ifølge Belgorod-guvernør Vjacheslav Gladkov kom ukrainske soldater fra de enheder, der var ansvarlige for rekognoscering og sabotage, ind på territoriet i Grajvoron-distriktet, som ligger på grænsen til Ukraine.

“De væbnede styrker i Den Russiske Føderation, sammen med grænsevagter, Nationalgarden og FSB tager de nødvendige foranstaltninger for at ødelægge fjenden,” sagde Gladkov. Han fortalte desuden om fem sårede under ukrainsk beskydning. Ifølge ham er der bl.a. en kvinde, der er i alvorlig tilstand blandt de tilskadekomne. Tre familiehuse i byen Grajvoron og en børnehave i nabolandsbyen er ifølge ham blevet ramt.

Det russiske forsvarsministerium, den russiske FSB-efterretningstjeneste og grænsevagten informerede den russiske præsident, Vladimir Putin, om et “forsøg på invasion af ukrainske sabotører i Belgorod-regionen,” siger talsmand for Kreml, Dmitrij Peskov, til TASS.

“Russiske styrker arbejder på at få ukrainske rekognosceringsenheder ud af Den Russiske Føderations territorium og ødelægge dem,” sagde Peskov. Han siger, at angrebet i Belgorod er et forsøg på at aflede opmærksomheden fra situationen i den østukrainske by Bakhmut. Rusland hævder at have erobret Bakhmut, Kiev siger, at det stadig kæmper i byen. ota

Share This