Russisk økonomi har samme vækstrater som hele eurozonen

Illustrationsfoto: Joeb07

EU/Rusland: Ifølge forårsprognosen fra Den Internationale Valutafond vil verdensøkonomien kun vokse med 2,8 procent i 2023, sidste år voksede økonomien med 3,4 procent. Prognosen for den russiske økonomi er forbedret for fjerde gang i træk, og den vil ifølge IMF vokse støt med 0,7 procent også i år. Ifølge nyhedsserveren BusinessInsider.de er væksten i Rusland næsten lige så høj, som i alle landene i Eurozonen tilsammen.

Tysklands økonomi ventes at gå i recession med 0,1 procent i år, januar-prognosen havde forudsagt en vækst på 0,1 procent. Tyske økonomiske forskningsinstitutter er dog uenige, og forventer, at økonomien i april vil vokse med 0,3 procent, skriver Die Zeit.

Prognosen for den russiske økonomi blev hævet af Den Internationale Valutafond for tredje gang i træk. I juli 2022 var prognosen for den russiske økonomi et fald på 3,5 procent for 2023. I efteråret faldt prognosen til 2,3 procent, og i januar blev den allerede positiv, hvor den russiske økonomi ventedes at vokse med 0,4 procent. Økonomer påpeger, at den russiske regering sætter gang i økonomien med store udgifter til forsvarsindustrien og hjælp til husholdningerne. ota

Share This