Russisk motorcykelklub i Prag: Modtaget af både tilhængere og modstandere

De sovjetiske soldaters grave på Olsany kirkegården i Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Rusland: Den kontroversielle russiske motorcykelklub Nattens Ulve ankom mandag til Tjekkiets hovedstad Prag, hvor klubbens medlemmer blev modtaget af både tilhængere og modstandere, skriver tjekkiske medier.

Nattens Ulve er på deres årlige tur til Berlin for at mindes de sovjetiske soldater, som mistede livet under anden verdenskrig. I Prag lagde de omkring 100 klubmedlemmer blomster ved de sovjetiske soldaters grave på Olsany Kirkegården. Modstanderne demonstrerede ved indgangen til kirkegården bærende på EU, USA og NATO flag. 

“Vores aktion er ikke rettet imod de faldne sovjetiske soldater. Vi er imod Nattens Ulves tur, som er en demonstration af Putins regime, siger en af demonstranterne til avisen Lidovky.

Det lykkedes det tjekkiske politi at holde modstanderne og tilhængerne adskilt. Hovedparten af Tjekkiet blev befriet af sovjetiske soldater, kun den vestlige del af landet af amerikanske. Det skønnes, at 150.000 sovjetiske soldater mistede livet ved befrielsen af Tjekkoslovakiet. ota

Share This