Russik medie skaber vrede i Tjekkiet

Foran Tjekkiets Radio i Prag, den 21.august 1968

 Rusland: Det tidligere Tjekkoslovakiet skal være taknemmelig til Sovjetunionen for august 1968, hvor Warszawa-pagtlandene,med Sovjetunionen i spidsen, invaderede Tjekkoslovakiet. Sovjetunionens “broderlige hjælp” forhindrede nemlig en vestlig revolution I landet, skriver den russiske hærs tv-kanal Zvezdas website.

“Sovjetunionens invasion forhindrede Vesten at arrangere en magtovertagelse i landet, og har været med til at sikre et liv i fred for de næste 20 år, mener Leonid Maslovskij, journalisten som har skrevet artiklen.

Artiklen bliver i tjekkiske medier af de fleste tjekkiske politikeres betegnet som fornærmelse af Tjekkiet samt omskrivning af historien, som landet skal protestere imod.

Politikerne er ligeledes forundret over, at artiklen bliver offentliggjort samtidig med, at Tjekkiets præsident Milos Zeman befinder sig på et officielt besøg I Rusland.

Milos Zeman mødtes tirsdag med Ruslands præsident Vladimir Putin og skal mødes med Ruslands premierminister Dmitrij Medvedev i dag, hvor han over for ham vil protestere over artiklen.

Milos Zeman mener ifølge det tjekkiske præsidentkontor, at Sovjetunionens invasion i Tjekkoslovakiet var en aggression og en forbrydelse imod en suveræn stat. ota

Share This