Russere og hviderussere udelukket fra Wimbledon

Illustrationsfoto: Tatiana

Rusland: Tennisspillere fra Rusland og Hviderusland skal ikke spille ved dette års Wimbledon. Ledelsen af ​​den mest berømte turnering besluttede at forbyde repræsentanter for begge lande at spille på grund af den militære invasion af Ukraine. For eksempel vil verdens nummer to Daniil Medvedev og nummer fire Aryna Sabalenko mangle.

“I betragtning af sådan en uberettiget og hidtil uset militær aggression, ville det være uacceptabelt for det russiske regime at modtage nogen fordele fra russiske eller hviderussiske spilleres deltagelse i turneringen. Vi er klar over, at det er en hård straf, og vi beklager, at spillerne vil lide på grund af handlingerne fra lederne af det russiske regime,« forklarer Wimbledon-klubben i en erklæring om årsagerne til sin beslutning.

Nummer et på verdensranglisten, Novak Djokovic, er ikke enig i forbuddet for russiske og hviderussiske tennisspillere. Den 34-årige serber kalder beslutningen fra arrangørerne for vanvittig.

“Jeg vil altid fordømme krigen, og jeg vil aldrig støtte den, fordi jeg selv er et krigsbarn,” citerede Reuters Djokovic, som havde oplevet konflikten i det tidligere Jugoslavien som barn.

Ligeledes tennis-legenden, den tjekkisk-amerikanske Martina Navratilova har kritiseret beslutningen.

“Jeg sympatiserer med de ukrainske spillere og det ukrainske folk – det er forfærdeligt, hvad der foregår der – men jeg synes, det er mere end nødvendigt,” sagde Navratilova til udelukkelse af tennisspillerne. Ota

Share This