Ruslands ambassade i Prag skifter adresse, vil ikke have adresse Boris Nemtsov plads

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Rusland/Tjekkiet: Den russiske ambassade i Prag har meddelt Tjekkiets udenrigsministerium, at ambassaden officielt flytter til en af sine andre bygninger, end den bygning, der var ambassadens officielle adresse i Prag, skriver Aktualne.

Byen Prag ændrede i januar navnet af pladsen, ambassaden ligger ud til, til Boris Nemtsov Plads, men det bryder den russiske ambassade sig åbenbart ikke om. Ambassaden har derfor meddelt Tjekkiets udenrigsministerium, at den flytter til en af sine andre bygninger på grunden, som har en anden adresse. 

Tjekkiets udenrigsministerium har taget russernes meddelelse til efterretning. Prags borgmester Zdenek Hrib kommenterer i Aktualne russernes anmodning således: 

“Jeg synes, det er mærkeligt. Vladimir Putin havde betegnet mordet på Nemtsov som kynisk og havde givet udtryk for, at gerningsmændene skulle straffes. Jeg forstår ikke rigtigt, hvorfor en ambassade ikke ønsker at have en adresse, som bærer navnet af en tidligere vicepremierminister.”

Tjekkiets hovedstad Prag har flere uoverensstemmelser med Rusland. Heriblandt flygtning af marskal Konev statuen fra en torv i Prag 6. Tjekkiets hovedstad har også en uoverensstemmelse med Kina, efter at Prag opsagde en venskabsbyaftale med Beijing og indgik en ny aftale med Taipei på Taiwan. ota

Share This