Ruslands ambassade i Prag skal vælge sin nye adresse: De Ukrainske heltes gade eller Boris Nemtsov Plads

Den russiske ambassade i Prag Foto: Hynek Moravec

Tjekkiet: Prag omdøber den del af Korunovační-gaden, hvor den russiske ambassade har sin adresse til “De Ukrainske heltes gade”.

“Nu vil personalet på Helvedes ambassade i Prag have mulighed at vælge, om de vil skrive ” De Ukrainske heltes gade” eller “Boris Nemtsov Plads” på deres visitkort,” siger borgmesteren i Prag 6, Ondřej Kolář, som er intiativtager til ændringen, til tjekkiske medier.

Den russiske ambassade lå tidligere i gaden Pod Kaštany. For to år siden havde Prag 6 omdøbt pladsen efter den myrdede russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov. Det fik Ruslands ambassade til formelt at flytte sit hovedkvarter til Korunovační-gaden, som altså nu hedder “De Ukraineske heltes gade”

Samtidig omdøbes en nærliggende jernbanebro. Den bliver opkaldt efter den ukrainske soldat Vitaly Skakun, der døde ved forsvar af byen Kherson, hvor han angiveligt sprængte en bro i luften for at forhindre russiske troppers fremrykning. Andre bydele i Prag diskuterer også ændringer i topografiske navne. ota

Share This