Rusland vil indlede en sag mod Prag 6 for fjernet statue af Konev, Tjekkiets ambassade angrebet

Statuen af Konev blev fjernet i sidste uge Foto: Prag6

Rusland: Rusland vil indlede en kriminal sag mod ledelsen i Prag distriktet Prag 6 for at fjerne statuen af marskal Konev og har bedt tjekkiske myndigheder om at få statuen udleveret, skriver tjekkiske aviser.

Statuen blev fjernet i sidste uge og har skabt vrede i Rusland, som søndag resulterede i et angreb på Tjekkiets ambassade i Moskva. Russiske ultranationalister kastede en røgbombe på ambassadens område og satte en banner med ordene: “Stop fascismen” på hegnet ved ambassaden. Gruppen som kalder sig Drugaja Rossija har udsendt en skrivelse, hvor der blandt andet står: “Vores kampvogne skal til Prag. Rusland er alt, alt andet er ingenting.”

Talsmand for det russiske udenrigsministerium Marija Zacharova fordømte i sidste uge fjernelsen af statuen.

“Det der skete i Prag er en forbrydelse, som kan få en alvorlig betydning for vores indbyrdes forhold. Det forbliver ikke uden et svar, siger hun.

Ifølge Tjekkiets udenrigsministerium bryder fjernelsen af statuen ikke nogen aftaler mellem Rusland og Tjekkiet. Ministeriet har desuden protesteret imod Ruslands meddelelse om, at landet vil indlede en sag mod tjekkiske lokalpolitikere. Det er umiddelbart uklart, hvordan Rusland vil føre en sag mod tjekker, som bor uden for Rusland. ota

Share This