Rusland tjener kassen på stigende olie-, kul- og gaspriser

Illustrationsfoto: Dreamstime

Rusland: Rusland har siden begyndelsen af ​​krigen i Ukraine fordoblet sine indtægter på salg af gas, olie og kul til EU. Det skriver den russiske avis Kommersant med henvisning til data fra det finske center for energi- og luftforskning (CREA). Rusland tjener penge på stigende priser på fossile brændstoffer, selvom udbuddet er faldet på grund af embargoer og sanktioner.

Ifølge CREA eksporterede Rusland i de første to måneder af krigen mod Ukraine råstoffer til en værdi af 63 milliarder euro, heraf 44 milliarder euro til EU. Det er det dobbelte af samme periode sidste år.

“Eksporten af ​​fossile brændstoffer er en nøglefaktor, der gør det muligt for Rusland at opbygge militær magt og tillader det en brutal aggression mod Ukraine,” skriver det finske center.

Ifølge tallene faldt olieforsyningerne til EU med 20 procent og kulleverancerne med 40 procent. Til gengæld steg forsyningerne af flydende naturgas (LNG) med 20 procent, mens forsyningerne af naturgas leveret via rørledningsnettet steg med ti procent. ota

Share This