Rusland påbegynder udvidelsen af ungarsk atomkraftværk

Atomkraftværk Paks Foto: Barna Rovács (Rovibroni)

Ungarn: Ruslands statsejede atomkraftselskab Rosatom vil i de kommende uger påbegynde byggeriet af to nye enheder på det ungarske Paks-atomkraftværk, meddeler den ungarske udenrigsminister Péter Szijjárto på Facebook. Efter mange forsinkelser blev byggeprojektet godkendt af myndighederne i denne uge. Ifølge ministeren kan de nye blokke stå klar i 2030.

Szijjártó kalder starten på byggeriet af de nye blokke for et “stort skridt”. Det russiske selskab skal bygge yderligere to enheder på 1.200 megawatt på Paks-atomkraftværket, som dækker cirka halvdelen af ​​landets elforbrug. Ifølge BBC bliver anlæggets produktionskapacitet efter at de nye enheder er taget i brug fordoblet.

Omkostningerne ved byggeriet er anslået til 12,5 milliarder euro. En stor del af startomkostningerne vil blive dækket af Rosatom gennem et særligt lån ydet til Ungarn på ti milliarder euro. Viktor Orbáns regering opførelsen af ​​nye blokke til en russisk virksomhed i 2014 uden en udbudsproces. Oppositionen har kritiseret regeringen og opfordret den til at annullere kontrakten. ota

Share This