Rusland kræver Rachmnaninovs jordiske rester fra USA

Sergej Rachmaninov i New York Foto- Library of Congress

Sergej Rachmaninov i New York Foto- Library of Congress

Rusland: Rusland forlanger, at resterne af den russiske komponist og klavervirtuos, Sergej Rachmaninov, bliver hjemmebragt fra USA og genbegravet i Rusland. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.”Komponisten drømte om at blive begravet i Rusland. Det vil derfor være en stor ting at returnere ham til hans hjemland, siger den russiske kulturminister Vladimir Medinskij ifølge Interfax.

Det Russiske Kulturministerium bliver bakket op af Ruslands Rachmaninov Selskab i Moskva.

”Ingen har brug for Rachmaninov i USA. Amerika har generelt ikke brug for noget som helst, kun sig selv, siger selskabets præsident Valerij Poljansky ifølge Radio Moskva.

Han indrømmer dog, at Rachmaninovs efterkommere tidligere har afvist at overføre Rachmaninovs jordiske rester til Rusland.

Sergej Rachmaninov emigrerede efter revolutionen i 1917 til USA, hvor han, i 1943 døde i Beverly Hils. Han ligger begravet på en ortodoks kirkegård ved New York. Rachmaninov har ifølge ubekræftede kilder hverken ønsket at blive begravet i USA eller Rusland, men havde et ønske om at blive begravet i Schweiz, hvor han boede i årene 1930 – 1940. ota

Share This