Rusland flytter atomvåben til Hviderusland

Illustrationsfoto: Zcobb99

Rusland/Hviderusland: Rusland er begyndt at flytte atomvåben til Hviderusland, meddelte den hviderussiske leder Alexander Lukasjenko ifølge den russiske tv-station Pervyj Kanal. Det skete, efter at forsvarsministrene i Hviderusland og Rusland, Viktar Chrenin og Sergej Sjojgu, underskrev et dokument om indsættelse af denne type våben i Hviderusland.

Lukasjenko sagde, at den russiske præsident Vladimir Putin havde informeret ham om, at han havde underskrevet et dekret om opstilling af ikke-strategiske atomvåben. Han tilføjede, at Putin tog beslutningen baseret på, hvad de blev enige om mundtligt. Indtil nu havde Rusland kun atomvåben på sit territorium eller på sine fartøjer og fly.

Taktiske atomvåben med lavere eksplosiv kraft er beregnet til brug på slagmarken og er ikke så destruktive som strategiske atomvåben. Hviderusland er Ruslands nærmeste allierede, og selvom lande ikke har sendt sine soldater i kamp, ​​har det stillet sit territorium til rådighed til at angribe Ukraine. I den indledende fase af invasionen ledede russiske tropper offensiven mod Kiev derfra. ota

Share This