Rullende Mercedes-bunker til Tysklands kommende kansler, kun Biden har et mere sikkert køretøj

Olaf Scholz Foto- SPD in Niedersachsen

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Alt tyder på, at Olaf Scholz (SPD) bliver Tysklands kommende kansler, og han har allerede bestilt et køretøj, som er pansret og sikret efter alle kunstens regler. Det drejer sig om en Mercedes-Benz S 680-limousine med 600 hestekræfter til den nette sum af 500.000 euro – det skriver nyhedsmediet „Focus“.

Det mest bemærkelsesværdige er dog ikke motorydelsen eller det sædvanlige luksusudstyr. Den nye S 680 GUARD 4-MATIC opfylder med normen VR 10 den højeste ballistiske beskyttelse for et civilt køretøj, og den er også yderst modstandsdygtig over for sprængladninger.

For at blive godkendt til VR 10-normen skal karosse og ruder kunne modstå beskydning fra et stormgevær med panserbrydende ammunition. Til sammenligning var kravet til det lavere niveau VR 6, at bilen kunne modstå beskydning fra en Kalasjnikov med gængs ammunition. Endvidere kan kanslerens kommende køretøj modstå angreb med sprængladninger.

Og det er ikke det hele. Den rullende bunker har et indbygget brandslukningsanlæg, og i tilfælde af et giftgasangreb vil kabinen blive udskiftet med frisk luft. Desuden er bilens dæk skudsikre og kan tåle stort set alt.

Dermed rykker Scholz op som den mest velbeskyttede europæiske regeringschef, hvad angår tjenestebilens sikkerhed, og han bliver kun overgået af den amerikanske præsident Joe Biden.

Se bilen her.

Share This