Roger Waters til Zelenskys kone: Få din mand til at stoppe krigen, den tjener kun den herskende elites interesser

Roger Waters Foto: Jethro

Ukraine: Pink Floyds medstifter Roger Waters offentliggjorde et åbent brev til hustruen af den ukrainske præsident, Olena Zelenska. Waters appellerer til Zelenska om at overbevise sin mand, Volodymyr Zelensky, om at afslutte krigen i Ukraine og opfylde sine løfter for 2019. Ifølge sangeren ønsker USA, der leverer våben til Ukraine, at krigen skal vare så længe som muligt.

Waters reagerede på Zelenskas interview med BBC-nyhedsstationen, hvor hun udtalte, at “jo stærkere den vestlige støtte til Ukraine bliver, jo kortere vil krisen være.”

“Hvis du ved at “støtte Ukraine” mener, at Vesten skal fortsætte med at levere våben til Kiev-regeringens militær, så er jeg bange for, at du tager tragisk fejl. At tilføre brændstof til ilden i form af endeløs oprustning har aldrig tidligere virket som et middel til at forkorte krigen,” mener Waters og bemærker, at det meste af “olien” tilføres af Washington fra en sikker afstand fra “ilden”.

Waters og appellerer til Zelenska om at hjælpe ham med at overbevise verdens ledere og stoppe massakren.

“En massakre, der kun tjener de herskende klassers og ekstreme nationalisters interesser både her i Vesten og i dit smukke land,” skriver bl.a. Waters som kræver, at Zelensky opfylder sine løfter og afslutter denne “dødelige krig”.

Ukraines førstedame protesterede kraftigt mod Waters’ brev og opfordrede ham til at bede “præsidenten af et andet land” om fred. ota

Share This