Risiko for krig i Ukraine stiger: Prorussiske separatister evakuerer civile til Rusland

Denis Pusjilin Foto: Andrew Butko

Ukraine: Lederen af ​​den selverklærede Donetsk Folkerepublik (DNR) Denis Pusjilin meddelte fredag, at de lokale myndigheder har påbegyndt en masseevakuering af civile til Rusland. Rusland har allerede forberedt nød-indkvartering til de evakuerede i Rostov-regionen. Blandt de første evakuerede er kvinder, børn og ældre, skriver separatistserveren DNR-News.

“I de seneste måneder har vi set en stigning i antallet af ukrainske soldater og våben, inklusive Smertj- og Uragan-raketkastere samt NLAW- og Javelin (anti-tank) missiler og Stinger-missiler langs kontaktlinjen. Fjendens væbnede styrker er klar til at tvangserobre Donbas, siger Pusjilin om evakueringen.

Ifølge Pusjilin, “vil den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij snart beordre hæren til at iværksætte et angreb og opfylde planen om invasion af Donetsk- og Luhansk-folkerepublikkerne.” Han sagde dog ikke, hvor han fik disse oplysninger fra. Også DNR-militschef Eduard Basurin talte om en færdig plan for angrebet i slutningen af ​​januar, men igen uden beviser. ota

Share This