Rejs i Tyskland i en måned til 49 EUR. Se hvordan

Tyskland: Transportører i Tyskland er begyndt at sælge DeutschlandTicket, som fra 1. maj giver mulighed for ubegrænset rejse med regionaltog, busser og offentlig transport i hele Tyskland i en måned.

Billetten, der skal tiltrække flere passagerer til offentlig transport og samtidig aflaste tyske borgere for højere energi- og transportomkostninger, vil kunne betale sig for de fleste. Prisen er nemlig 49 euro uanset alder og et barn fra seks år skal have egen billet.

Billetten vil blive tilbudt som en slags abonnement, passageren skal altid bestille den senest den 25. for den efterfølgende måned. Det er nødvendigt at opsige den senest den 10. dag i måneden, hvis man ikke ønsker at betale for den næste måned. Ordningen vil kun være gyldig i anden klasse og kan ikke bruges på langdistanceforbindelser i kategori IC, EC og ICE. Heller ikke på langdistancebusser.

Den tyske regering vil også inddrage arbejdsgiverne, som kan betale mindst 25 procent af billettens pris for deres medarbejdere og bogføre beløbet som udgifter. Ordningen kommer til at koste statens og regionale budgetter mere end tre milliarder euro om året. ota

Share This