Regeringskritisk russisk journalist myrdet i Kijev

Arkadij Babtjenko Foto: Facebook

Rusland/Ukraine: Den russiske regeringskritiske journalist Arkadij Babtjenko er blevet myrdet i den ukrainske hovedstad Kijev. Babtjenko blev skudt flere gange i ryggen ved sin lejlighed, skriver ukrainske medier.

Arkadij Babtjenko var en stærk kritiker af den russiske præsident Vladimir Putin og blev i 2012 sigtet for at organisere illegale demonstrationer i Rusland. Fire år senere gjorde Arkadij Babtjenko sig bemærket over hele Rusland på grund af sine udtalelser om flykatastrofen, hvor medlemmerne af den russiske militærkor Alexandrovtsi mistede livet. Babtjenko gjorde i denne sammenhæng opmærksom på, at koret var på vej til Syrien, hvor det skulle optræde for russiske piloter, som bombede Aleppo, hvor massevis af børn døde på grund af disse bombninger. Derfor, mente han, fortjente hverken piloterne eller de militærkoret russernes sorg.

Der blev i den forbindelse rejst en sigtelse imod Babtjenko, som senere fik frataget sit russiske statsborgerskab og måtte forlade Rusland på grund af mordtrusler. I første omgang rejste han til Tjekkiet, hvor han boede et halvt år i Prag, efterfølgende kort til Israel og til sidst til Kijev, hvor han slog sig ned.

Det er umiddelbart uklart, hvem der står bag mordet på Babtjenko, men den ukrainske netavis Ukrajinskaja Pravda er ikke i tvivl om, at Babtjenko er blevet myrdet på grund af sit journalistarbejde.

Babtjenko har været krigsjournalist og har blandt andet dækket den russisk-georgiske krig og udgav et magasin ved navnet Iskustvo vojny (Krigens kunst). ota

Share This