Ad

“Putins palads” og “Navalnyjs luksusvilla”: Russisk tv siger tak for sidst

Oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj Foto: Bogomolov PL

Rusland: Det russiske stats-tv Rossija1 har sendt en rapport om den “luksusvilla” som den nu fængslede oppositionspolitiker Alexej Navalnyj boede under sit ophold i den tyske by Freiburg. Udsendelsen var en reaktion på filmen offentliggjort af Navalnyj om et palads ved Sortehavskysten, angiveligt tilhørende den russiske præsident Vladimir Putin. Navalnyj opholdte sig i Tyskland efter behandling på Charité Clinic i Berlin, hvor han blev indlagt på grund af forgiftning.

Ifølge russisk tv skulle den “officielt arbejdsløse blogger” betale omkring 30 tusind euro for indkvartering i en luksusvilla med fem soveværelser, et boblebad og en swimmingpool. Omkring en million euro blev angiveligt brugt på optagelsen af ​filmen om “Putins Palads”.

Navalnys samarbejdspartner Leonid Volkov fortalte tv-stationen Dozd, at opholdet i Freiburg kostede i alt “kun” over 15 tusind euro. Ifølge ham blev alle udgifter betalt af Jevgenyj Chichvarkin, en russisk milliardær, der bor i London, som er kendt for sin kritik af Kreml. ota