Putin: våbenhvile muligvis for kort

Vladimir Putin  Foto: Kremlin

Vladimir Putin Foto: Kremlin

Ukraine/Rusland: Den russiske præsident Vladimir Putin støtter den våbenhvile den ukrainske præsident Petro Porosjenko har lanceret fredag, og som de prorussiske separatister i de såkaldte folkerepublikker Luhansk og Donetsk har sluttet sig til i går.

Han mener dog, at våbenhvilen, til fredag den 27. juni, kan være alt for kort, og at det kan blive nødvendigt at forlænge den, medmindre intense forhandlinge kommer i gang og befolkningen i Østukraine får garantier for, at deres grundlæggende rettigheder bliver respekteret. Det sagde han i dag under et officielt besøg I Østrig, skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.

Tidligere i dag meddelte Putin, at han ikke længere ønsker militær indgriben I Ukraine og har bedt overhuset i det russiske parlament om at ophæve den resolution, som blev vedtaget i marts, og som gav Putin mulighed for at anvende militærmagt I Ukraine.

Til trods for den vedtagne våbehvile var der i dag i løbet af dagen skyderier flere steder i Østukraine. Ved Slavjansk blev en ukrainsk helikopter skudt ned af separatisterne. Det ukrainske militær melder om ni døde. ota

Share This